Son değerlendirmelere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde devam eden yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde şiddetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise yer yer çok şiddetli olabileceğini bildirdi.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, güney ve batı kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı

Rüzgarın genellikle güneyden eserek zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeydoğusunda ise kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat hızla hamleli 80-100 km/saat) şeklinde etkili olması bekleniyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 063519

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde şiddetli yağışlar, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise yer yer çok şiddetli yağışlar bekleniyor. İç ve doğu bölgelerdeki yüksek ve dağlık alanlarda yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir. Kuvvetli yağışların yol açabileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Rüzgarın güneyden eserek Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde kuvvetli ve ara sıra fırtına şeklinde (40-70 km/saat hızla hamleli 80-100 km/saat) eseceği öngörüldüğünden, çatı uçması, ağaç devrilmesi, zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.

Sarı kodla uyarılan iller şunlar: Adana, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Düzce.

Turuncu kodla uyarılan tek il ise Hatay.

1218buyuk(21)

Kaynak: HABER MERKEZİ