Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun güney ve doğu bölgelerinin yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyılarının yağışlı geçmesi bekleniyor. Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

Güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması öngörülüyor.

Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı görülebileceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle dikkatli olunması önem taşımaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 kenti kuvvetli yağış ve kar yağışı nedeniyle sarı kodla uyardı.

İşte uyarılan kentler ve beklenen hava durumu:

Harita-67

  1. Batman: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor.Kar 1-8
  2. Bitlis: Yoğun kar yağışı bekleniyor.Kar 2-10
  3. Diyarbakır: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor.Kar 3-8
  4. Hakkari: Yoğun kar yağışı bekleniyor.Kar 4-6
  5. Mardin: Kuvvetli yağış bekleniyor.Kar 5-5
  6. Muş: Yoğun kar yağışı bekleniyor.Kar 6-3
  7. Siirt: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor.Kar 7-2
  8. Şanlıurfa: Kuvvetli yağış bekleniyor.Kar 9-1
  9. Şırnak: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor.Kar 10-1
  10. Van: Yoğun kar yağışı bekleniyor.Kar 11

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar

Yurdun batı kesimlerinde genellikle kuzeyli, doğu kesimlerinde ise güney ve doğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi beklenmektedir.

Yağış uyarısı

Ülkemizin güneydoğu bölgelerinde görülecek yağışların etkisi altında, Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak’ın batısında kuvvetli sağanak yağışlar, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş’un güneyi, Van’ın güney ve batısı, Siirt ve Şırnak’ın doğusunda ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yüksek kesimlerinde yoğun kar beklenmektedir. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekiyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle, bu bölgelerde bulunan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önemli.

Bölge bölge hava durumu

Marmara

Edirne'de hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık 18°C olacak.

İstanbul'da da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor, sıcaklık ise 12°C olacak.

Kırklareli'nde de parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak, sıcaklık 15°C olacak.

Kocaeli'de ise hava parçalı ve az bulutlu geçecek, sıcaklık 17°C olacak. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olabileceği de tahmin ediliyor.

Ege

Afyonkarahisar'da hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık 13°C olacak.

Denizli'de ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek, sıcaklık ise 19°C olacak.

İzmir'de parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak, sıcaklık 20°C olacak.

Muğla'da ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek, sıcaklık ise 18°C olacak. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olabileceği de tahmin ediliyor.

Akdeniz

Adana'da hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Sıcaklık 20°C olacak. Antalya'da ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerde ile batı kıyılarında yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık 20°C olacak.

Hatay'da da hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık 19°C olacak.

Mersin'de ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve iç kesimlerde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık ise 22°C olacak.

İç Anadolu

Ankara'da hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Sıcaklık 14°C olacak.

Eskişehir'de ise hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 14°C olacak.

Konya'da hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Sıcaklık ise 13°C olacak.

Sivas'ta ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık ise 13°C olacak.

Batı Karadeniz

Bolu'da hava parçalı bulutlu geçecek. Sıcaklık 13°C olacak. Karabük'te hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 15°C olacak.

Sinop'ta hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık ise 13°C olacak.

Zonguldak'ta hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık ise 10°C olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Amasya'da hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sıcaklık 17°C olacak.

Samsun'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak ve sıcaklık 13°C olacak.

Tokat'ta hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık ise 16°C olacak. Öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu geçecek.

Trabzon'da hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak, sıcaklık ise 1°C olacak.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu

Erzurum'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 6°C olacak ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Kars'ta hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 6°C olacak ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.

Malatya'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 11°C olacak ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Van'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 5°C olacak ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinde kar yağışlı geçecek. Yağışların güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Diyarbakır'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 13°C olacak ve yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Gaziantep'te hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 13°C olacak ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Siirt'te hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 11°C olacak ve yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Şanlıurfa'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, sıcaklık 16°C olacak ve yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Harita-68

Kaynak: AA