Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Batı kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi meydana gelebilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport verilecek Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport verilecek

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 21
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 28
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam il geneli, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28
Samsun: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimleri sabah saatlerinde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Tabzon :Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13
Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 23

Hava sıcaklığı

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar

Çoğunlukla kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esen rüzgarlar, gece saatlerinde Marmara'nın güney kesimlerinde hafif, zaman zaman orta kuvvette olacak. Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar etkili olabilir.

Çığ tehlikesi ve kar erimesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde dikkatli olunması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

Güney ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenirken, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis oluşabilir. Ayrıca, bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar görülebilir.

Akdeniz

Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçeceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ayrıca, bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar da beklentiler arasında

İç Anadolu

Gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak gibi görünüyor. Güney kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) kuzeyli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak gibi görünüyor. Ancak sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis olasılığı da bulunuyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Doğu Karadeniz ve Ordu bölgesinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda yerel olarak sağanak yağışlarla birlikte zaman zaman gök gürültüsü de duyulabilir. Bu bölgelerdeki yüksek rakımlı ve eğimli arazilerde çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski artmaktadır.

Doğu Anadolu

Bölgenin kuzeyi ve Malatya çevresinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde aralıklı olarak sağanak yağışlarla birlikte zaman zaman gök gürültüsü de görülebilir. Yüksek rakımlı ve eğimli arazilerde çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski artmaktadır.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: DHA