Meteoroloji Genel Müdürlüğü, etkili olacak kuvvetli yağışlar ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. 

Sel ve su baskınlarına dikkat

Sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemlidi. Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskine karşı tedbirli olunmalı.

Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurularak, seyahat planları güncellenmeli.

Bazı illerdeki hava durumu

İstanbul, İzmir, Bursa (Turuncu Kod): Gün boyunca devam edecek olan yağışlar, akşam saatlerinde Bursa'da şiddetlenerek su baskını riskini artırabilir. Sıcaklıklar İstanbul'da 16, Ankara'da 13, İzmir ve Antalya'da 18, Bursa'da 19 derece olacak.

Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı

Sakarya-Kocaeli (Sarı Kod): Bölge genelinde uzun süreli ve şiddetli yağışlar beklenmektedir. Lodosun şiddeti 70-80 km/s'e kadar çıkacak.

Eskişehir, Konya, Kayseri (Sarı Kod): Eskişehir ve çevresinde sağanak yağışlar devam ederken, Konya ve Kayseri'de sıcaklıklar artarak 14 dereceye yükselecek. Sivas'ta ise gece don olayı görülecek.

Denizli, Manisa, Afyon (Sarı Kod): Ege genelinde yağışlar devam edecek, Manisa civarında şiddetli yağışlar görülebilir. Lodosun etkisi nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA