Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava koşullarının devam edeceği öngörülüyor ve önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar

Tahminlere göre, genellikle güney ve güneydoğu kesimlerinde hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgarlar olacak. Ancak İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor (40-80 km/saat).

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Tahminlere göre, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bu durumda, yaşanabilecek olumsuzluklar arasında ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi durumlar bulunabilir.

Toz taşınımı uyarısı!

İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle, halkın bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması önemli.

Bölge bölge hava durumu

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Edirne'de hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık 24°C olacak.

İstanbul'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 23°C olacak.

Kırklareli'nde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 23°C olacak.

Kocaeli'nde hava parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 28°C olacak.

Ege

Afyonkarahisar'da hava parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık 26°C olacak.

Denizli'de hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sıcaklık 29°C olacak.

İzmir'de hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 26°C olacak.

Manisa'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sıcaklık 28°C olacak.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz'in yer yer çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Adana'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 38°C olacak.

Antalya'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık 27°C olacak.

Hatay'da hava parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklık 35°C olacak.

Mersin'de hava parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklık 35°C olacak.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın güney güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Ankara'da hava parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 27°C olacak.

Çankırı'da hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 28°C olacak.

Eskişehir'de hava parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 29°C olacak.

Konya'da hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 29°C olacak

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Bolu'da hava parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 27°C olacak.

Düzce'de hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 28°C olacak.

Sinop'ta hava parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklık 23°C olacak.

Zonguldak'ta hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık 21°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Amasya'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 35°C olacak.

Samsun'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 27°C olacak.

Tokat'ta hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 35°C olacak.

Trabzon'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 29°C olacak.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 25°C olacak.

Kars'ta hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 26°C olacak.

Malatya'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 32°C olacak.

Van'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sıcaklık 20°C olacak.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diyarbakır'da hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık 32°C olacak.

Gaziantep'te hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık 34°C olacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gambiya'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gambiya'da

Siirt'te hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık 30°C olacak.

Şanlıurfa'da hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklık 36°C olacak.

Harita-76

Kaynak: AA