Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, birçok il için kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 19 Nisan tarihli hava değerlendirmeler şöyle:

“Ülkemiz genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Manisa, Ordu, Sivas, Bingöl ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Karadeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 3-5 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle güney ve batı, Marmara'da ise kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.”

Taksim ve İstiklal Caddesi’ndeki 1 Mayıs kısıtlamaları kaldırıldı Taksim ve İstiklal Caddesi’ndeki 1 Mayıs kısıtlamaları kaldırıldı

Meteoroloji’nin uyarılarıysa şöyle:

Kuvvetli yağış

Öğle saatlerinde Çanakkale çevresinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiği bildirildiğinden dolayı olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji’nin bugün için saat saat verdiği hava durumu haritası aşağıdaki gibi;

Harita 1-10

Harita 2-13

Harita 3-4

Harita 4-2

Kaynak: DHA