Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerine göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Doğu Anadolu'nun güneydoğusundan hariç, tüm bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlar, bazı yerlerde ise gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur etkili olacak. Bu bölgelerde çığ riski bulunuyor. Güneydoğu kesimlerde ise yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı

kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece arasında azalması beklenirken, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esen rüzgarların, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgârın, güneyli yönlerden Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

Edirne'de hava bugün parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Sıcaklık en düşük 9°C, en yüksek 15°C olacak.

İstanbul'da ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 10°C, en yüksek 14°C olacak.

Kırklareli, Kocaeli ve diğer bölgelerde de benzer bir hava durumu bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşanacak, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar genellikle 14-16°C aralığında seyredecek.

Ege

Afyonkarahisar'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı olacak. Sıcaklık en düşük 5°C, en yüksek 13°C olarak ölçülecek.

Denizli'de ise parçalı ve çok bulutlu bir gün bekleniyor. Öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 10°C, en yüksek 18°C olacak.

İzmir'de hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 12°C, en yüksek 19°C olacak.

Muğla'da ise parçalı ve çok bulutlu bir gün geçecek. Öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 8°C, en yüksek 14°C olarak ölçülecek.

Akdeniz

Adana'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık en düşük 11°C, en yüksek 21°C olarak ölçülecek.

Antalya'da ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 11°C, en yüksek 20°C olacak.

Hatay'da hava da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sıcaklık en düşük 11°C, en yüksek 20°C olacak.

Mersin'de ise parçalı ve çok bulutlu bir gün bekleniyor. Aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 13°C, en yüksek 20°C olarak ölçülecek.

İç Anadolu

Ankara'da hava parçalı ve çok bulutlu başlayacak. Öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 12°C, en yüksek 12°C olarak ölçülecek.

Çankırı'da da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 12°C, en yüksek 12°C olacak.

Eskişehir'de ise hava parçalı ve çok bulutlu başlayacak. Öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 14°C, en yüksek 14°C olarak ölçülecek.

Konya'da da hava parçalı ve çok bulutlu başlayacak. Öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 14°C, en yüksek 14°C olacak.

Batı Karadeniz

Bolu'da hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 12°C, en yüksek 12°C olarak ölçülecek.

Karabük'te de hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 14°C, en yüksek 14°C olacak.

Sinop'ta ise hava parçalı ve çok bulutlu başlayacak. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 14°C, en yüksek 14°C olacak.

Zonguldak'ta da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 12°C, en yüksek 12°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz

Amasya'da hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 15°C, en yüksek 15°C olarak ölçülecek.

Samsun'da da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık en düşük 13°C, en yüksek 13°C olacak.

Tokat'ta hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 15°C, en yüksek 15°C olacak.

Trabzon'da da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 13°C, en yüksek 13°C olacak.

Doğu Anadolu

Erzurum'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağmurlu havanın etkili olması bekleniyor. Sıcaklık en düşük 8°C, en yüksek 8°C olarak ölçülecek.

Kars'ta hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinde yağmurlu havanın etkili olması bekleniyor. Sıcaklık en düşük 9°C, en yüksek 9°C olacak.

Malatya'da hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 16°C, en yüksek 16°C olarak ölçülecek.

Van'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak yağış beklenmiyor. Sıcaklık en düşük 10°C, en yüksek 10°C olarak ölçülecek.

Güneydoğu Anadolu

Diyarbakır'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 17°C, en yüksek 17°C olarak ölçülecek.

Gaziantep'te hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 17°C, en yüksek 17°C olacak.

Siirt'te hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 17°C, en yüksek 17°C olarak ölçülecek.

Şanlıurfa'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık en düşük 19°C, en yüksek 19°C olacak.

Kaynak: DHA