İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Hakkari çevresinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2-6 derece arasında artması öngörülüyor.

Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sisin bekleniyor olduğu bildiriliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklıklar

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2 ila 6 derece arasında artması öngörülüyor.

Rüzgar 

Rüzgarın genellikle güneyli yönden esmesi beklenirken, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında zaman zaman kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Çığ uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

Bölge bölge hava tahmini

Marmara

Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisin olabileceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sisin olabileceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Bölgede parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülürken, sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sisin görülebileceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülürken, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin ise çok bulutlu olması tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sisin görülebileceği belirtiliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sisin olabileceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sisin olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: Mehmet Köşker