Fenerbahçe ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve şu anda Rayo Vallecano'da kiralık olarak forma giyen Miguel Crespo, Portekiz basınına geleceği ve Türkiye'deki günleri hakkında konuştu. Miguel Crespo'nun açıklamaları şu şekilde:

Ntvspor'un haberine göre; Sezon başında ayrılmak istedim ancak takım arkadaşlarımla ve beni her zaman destekleyen İsmail Kartal ile yaptığım konuşmalar sonucunda kulüpte kalmaya karar verdim. Fenerbahçe'ye büyük minnet duyuyorum, onları gerçekten seviyorum ve her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Ocak ayında yabancı sınırından dolayı bir fırsat doğdu. İspanya Ligi'ni merak ediyordum ve deneyimlemek istiyordum, ayrıca takıma yabancı sınırı nedeniyle yardımcı olmak için geldim.

Fenerbahçe'de tüm şampiyonlukları kazanmak için mücadele ediyorsunuz ve birdenbire ligde kalma mücadelesi veren bir kulüpte bulunuyorsunuz. Ancak buraya gelmek isteyen benim, bu benim kararımdı. Kimse beni bir şeye zorlamadı, kendi isteğimle geldim. Bu yüzden tamamen memnunum ve hedefimize zorluklarla da olsa ulaşabileceğimizi biliyorum..

Kulübümüz ve stadyum, mahallenin tam ortasında bulunuyor. Mahalle halkı, kulübü çok seviyor. Fenerbahçe taraftarları gibi bir tutkuya sahipler, ancak daha küçük ölçekte ve kulübe bağlılık konusunda oldukça fanatikler.

Jorge Jesus ile çalışmak zorlu bir deneyim olabilir. Onun kolay bir koç olduğunu söyleyemem, ancak kariyerimde onunla çalışma fırsatı benim için değerli. O, harika bir koç, ancak onunla günlük olarak çalışmak için güçlü bir kişiliğe sahip olmanız gerekiyor..

Özellikle ofansif orta sahada her zaman top çalma yeteneğim vardı. Vítor Pereira'nın yönetimindeki Fenerbahçe'de Luiz Gustavo'nun sakatlığı nedeniyle biraz daha geride oynamaya başladım ve top çalmalarıma daha fazla değer verilmeye başlandı. Futbolda en çok sevdiğim şey yüksek baskı yapmak, topu orada almak ve takım arkadaşlarımla buluşturmak.

Vitor Pereira, benim büyük bir hayranı olduğum bir antrenör. Jorge Jesus'tan çok farklı, çok sakin bir yapısı var. Aynı zamanda korkusuz bir hırsı var. Bana Fenerbahçe'nin kapılarını açan odur ve ona sonsuza kadar minnettar kalacağım. Onu gerçekten çok seviyorum, gerçekten harika bir antrenör.

Türkiye'de en çok sevdiğim şey, kendi evimizde oynamaktı ve bu gerçekten harikaydı. Tüm arkadaşlarıma ve aileme şunu söyledim: "Buraya gelip görmelisiniz çünkü bunun ne olduğunu size asla anlatarak açıklayamam." Neyse ki çoğu bunu başardı. Taraftarımız hem beni hem de eşimi büyüledi. Eşim, stadyuma gitmeyi çok severdi.

Fiorentina Club Brugge'u uzatmalarda devirdi Fiorentina Club Brugge'u uzatmalarda devirdi

Fenerbahçe ile hala bir sözleşmem var, ancak şu anda Rayo Vallecano'da kiralık olarak forma giyiyorum. Ben hırslı bir oyuncuyum, beni tanıyan herkes bilir. Eğer burada kalacaksam, Rayo'nun üst sıralara yükselebileceğimizi göstermesi gerekiyor. Aksi takdirde, memnuniyetle Fenerbahçe'ye geri döneceğim ve orada mücadele edeceğim.

Kaynak: HABER MERKEZİ