Milyonlarca çalışan, memur ve emekli temmuz ayında yapılacak zamı merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre; Gözler, emekli ve memurlara temmuz ayında yapılacak zamma çevrildi. Ayrıca, 141 bin TL tutarında maaş alan milletvekillerinin 43 bin TL zam alacağı belirtildi.

Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin gerçekleşmesi durumunda, ilk 6 ayda tüketici enflasyonunun yaklaşık yüzde 23.5 seviyesinde olması bekleniyor. Bu durumda, emeklilerin aylıklarına enflasyon farkı oranında yüzde 23.5 ila yüzde 25 arasında bir zam yapılması öngörülüyor.

Memur ve memur emeklilerine yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile yüzde 7.39 oranında enflasyon farkı öngörülüyor. Bu şekilde hesaplandığında, toplam zam oranı yüzde 18.13 olarak belirleniyor.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu

Milletvekilleri ve milletvekili emeklileri de memur zammından etkilenecekler. Şu anki durumda milletvekilleri aylık 141 bin 883 lira alırken, milletvekili emeklileri ise 96 bin 958 lira maaş alıyor.

Emekli olan ve aynı zamanda milletvekilliği yapanların aylık geliri 238 bin 841 liraya ulaşıyor. 6 aylık enflasyonun belirlenmesiyle birlikte, temmuz zammı döneminde milletvekillerine yapılacak zam miktarının 43 bin 302 lira olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ