MİT, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Vahide Atalay'ı Suriye'nin Ayn El Arab bölgesinde gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Vahide Atalay 1

MİT'in öncelikli hedef listesinde bulunan Vahide Atalay, terör örgütü PKK'nın Suriye ve Irak'taki faaliyetlerini yönlendiren önemli isimlerden biriydi.

İstanbul'da uyuşturucu ticareti suçlarından hapis cezası bulunan 63 şahıs yakalandı İstanbul'da uyuşturucu ticareti suçlarından hapis cezası bulunan 63 şahıs yakalandı

Vahide Atalay 2

Ayrıca, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kadın yapılanması YPJ içinde de önemli bir konumda bulunan Vahide Atalay, örgüte katıldığı 2006 yılından bu yana Türk güvenlik güçlerine karşı birçok eylemde yer aldı.

Vahide Atalay 3

MİT'in sınır ötesinde PKK'ya karşı yürüttüğü başarılı operasyonlar neticesinde örgüt, "hedef şaşırtma" taktiğini uygulamaya başladı. Bu kapsamda, örgüt, Ayn El Arap'ta yerel halktan paralı kişileri kullanarak kendilerini gizlemeye çalıştı. Ancak, bu taktik de MİT'in operasyonlarına engel olamadı.

Vahide Atalay, öncelikle 2004 yılında örgüte bağlı kişiler tarafından düzenlenen canlı kalkan eylemlerine katıldı. Daha sonra 2006 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve 2006-2014 yılları arasında Irak'ta faaliyet gösterdi.

2014 yılında Suriye'ye geçen Atalay, Kamışlı, Ayn El Arap ve Rasulayn bölgelerinde silahlı faaliyetlerde bulundu. Bir çatışmada yaralandıktan sonra, yerel halkı örgüte kazandırma faaliyetlerine odaklandı. Atalay, 2022 yılından itibaren Ayn El Arap'ta YPJ'nin sözde sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Editör: Mehmet Köşker