Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen ortak operasyon sonucunda, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan 3 polis adliyede Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan 3 polis adliyede

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda, gözaltına alınan kişilerden biri olan Hamza Turhan Ayberk'in, eski bir kamu personeli olduğu ve televizyonlarda sabah programlarına katıldığı belirlendi.

MİT, yaptığı incelemelerde, özel dedektif Ayberk'in MOSSAD'a para karşılığında bilgi sızdırdığını tespit etti. Ayberk'in, Türkiye'deki Orta Doğulu şahıslar ve şirketler hakkında bilgi toplamak için aldığı talimatları yerine getirdiği anlaşıldı.

Ayrıca, eski kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi temin etmek amacıyla kamu görevlileri de dahil olmak üzere bir ekip kurduğu ortaya çıktı.

MOSSAD Belgrad'da eğitti

MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temas kurduğu belirlendi. Ayberk, başlangıçta İsrail Gizli Servisi tarafından basit işlerde kullanıldı.

2019'da Belgrad'da, Ayberk'e MOSSAD tarafından yapılacak işlerle ilgili eğitim verildiği tespit edildi. Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı ve ödemeleri resmi kayıtlara yansımaması için kripto para üzerinden aldı.

Tehdit ve takip!

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'in bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulunduğu belirlendi.

Ayberk'in hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı tespit edildi. Ayrıca, takip ettiği kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: AA