Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK'nın İran Gençlik Koordinasyonu sözde sorumlusu olan Barzan Hesenzade'yi Irak'ın Kandil bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Barzan 1

MİT, PKK/KCK terör örgütü mensuplarını adım adım izleyerek, örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu (KCR) üyesi olan Barzan Hesenzade'nin Irak'ın Kandil bölgesindeki yerini tespit etti.

Barzan 2

MİT, operasyon için en uygun zamanı belirledikten sonra düğmeye bastı. Adım adım takip edilen terörist Hesenzade, gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Barzan 3

Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile irtibatlıydı

Barzan Hesenzade'nin, PKK/KCK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık ve Duran Kalkan ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Bu bağlantılar çerçevesinde, özellikle PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasında yer alan bölge gençliğine yönelik örgüt propagandası yaparak örgüte eleman kazandırma faaliyetleri yürüttüğü belirlendi.

Barzan 4

Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade kimdir?

Barzan Hesenzade, 1994 yılında İran'ın Mahabad şehrinde doğdu. İran'da, Merivan, Mukriyan ve güneyindeki şehirler ile üniversitelerde gençleri örgütleyerek ve ideolojik bilinç kazandırarak faaliyet yürüttü. 2016 yılında İran/Mahabad'dan örgütün kırsal kadrolarına katılarak silahlı eğitim aldı.

Bu süreçte örgütün Ş. Hemin Bekes ve Ş. Ali Çiçek Akademilerinde eğitim aldı. Örgüt bünyesinde Asos, Pencevin ve Kandil bölgelerinde gençlik çalışmalarında bulunarak kadro temini amaçlı faaliyetlerde bulundu.

Kaynak: İHA