Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu olarak bilinen Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

ATM'den para çekerken dikkat: Yargıtay 'hırsızlık' dedi ATM'den para çekerken dikkat: Yargıtay 'hırsızlık' dedi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu olarak bilinen Rojda Bilen'i Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik topluluğu olarak adlandırdığı yapı içerisindeki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu konumdaydı.

MİT'in istihbarat kaynakları sayesinde Rojda Bilen'in, Irak'ın Süleymaniye kırsalında bulunan ve İran sınırına yakın olan Pencevin bölgesinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bilen'in yerinin belirlenmesinin ardından operasyon için harekete geçildi. Operasyon kararının alınmasından çok kısa bir süre sonra Rojda Bilen, Süleymaniye'nin kırsal kesiminde gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Örgüte katılacak gençleri tespit ve teşvik ediyordu

PKK/KCK'nin gençlik yapılanmasında etkili bir konumda olan Rojda Bilen'in, terör örgütüne katılma niyetinde olan gençleri belirleyip teşvik ettiği, ideolojik propagandayla onları etkilediği ve Türkiye'deki gençlik yapılanması üyelerine eylem talimatları verdiği tespit edildi.

2011 yılında PKK/KCK'ya katılan terörist Rojda Bilen, parti teşkilatları aracılığıyla terör örgütüne dahil oldu. Bilen, Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi farklı bölgelerde örgüt faaliyetlerinde bulundu. Şırnak/Cizre kökenli olan Bilen hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan arama kararı bulunmaktaydı. İçişleri Bakanlığı'nın terör arananlar listesinde ise mavi kategoride yer alıyordu.

Kaynak: İHA