Rusya'nın başkentindeki kanlı saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri Türkiye'den gittiğini söyledi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna düzenlenen silahlı terör saldırısıyla ilgili 11 kişi yakalandı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, yakalanan 11 kişiden 4'ü kanlı saldırıyı düzenleyen teröristler oldu.

Kanlı saldırıda şimdiye kadar 143 kişi yaşamını yitirdi, 100'ün üzerinde de yaralı var.

Şemsiye hırsızı önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı Şemsiye hırsızı önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı

Bir saldırgan Türkiye'den gitmiş

Moskova'da konser esnasında düzenlenen saldırıda yakalanan saldırganlardan biri, ilk sorgusunda 10 Mart tarihinde Türkiye'den geldiğini ve yarım milyon rubleye anlaştığını söyledi. Düzenlenen saldırıdan önce anlaştığı rakamın yarısını da aldığını itiraf eden saldırganın ilk sorgusu video kaydına alındı.

Ölü sayısının artmasını bekliyoruz

Bir diğer yandan Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Moskova'da meydana gelen terör saldırısında ölenlerin sayısının 143'e yükseldiği açıklandı. Yaralı sayısının ise 187'den fazla olduğu bildirildi.

Komite, ölü sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Moskova Bölgesi Sağlık Bakanlığı sabah yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin arasında 3 çocuğun bulunduğunu aktardı.

Yangında zehirlenerek ölenler de var

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının artmaya devam edebileceği belirtilirken elde edilen ilk verilere göre hayatını kaybedenlerin ölüm nedenleri ateşli silah yaralanması ve yangından kaynaklanan zehirlenmeler olarak ifade edildi.

Konser salonu binasında yapılan incelemenin ilk sonuçlarında, teröristlerin saldırıda otomatik silahlar kullandığını ifade edilirken bu silahlar geride bırakılan mühimmatla birlikte Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi müfettişleri tarafından bulunarak ele geçirildi.

Ayrıca teröristlerin, aralarında yaralıların da olduğu seyircilerin bulunduğu konser salonu binasını ateşe vermek için yanıcı bir sıvı kullandıkları da tespit edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ