Viyana Üniversitesi’nde İsrail yanlılarının eylemlerine rağmen Filistin'e destek gösterisi sürüyor Viyana Üniversitesi’nde İsrail yanlılarının eylemlerine rağmen Filistin'e destek gösterisi sürüyor

Başta Rusya olmak üzere uluslararası kamuoyu, saldırının şokunu atlatmaya çalışırken, binada bulunan bir kahramanın öne çıkması dikkatleri üzerine çekti.

DEAŞ terör örgütünün üstlendiği saldırıda en az 150 kişi hayatını kaybederken, 200’e yakın kişi yaralandı. Ancak ölüm sayısının daha da artmasını önleyenlerden biri, 15 yaşındaki İslam Halilov oldu. Olay sırasında part-time olarak vestiyerde görev yapan Halilov, saldırının yaşandığı anda büyük bir cesaret örneği sergileyerek soğukkanlılıkla hareket etti.

Islam Halilov Moskova Saldiri

Halilov, panik olmadan çok sayıda insanı acil çıkışlara yönlendirerek onların güvenliğini sağladı. Rusya'da gündemi sarsan görüntülerde, Halilov'un 100'den fazla kişiyi acil kapılardan dışarıya çıkarırken görüldü. Genç yaşına rağmen İslam Halilov'un cesur ve insan hayatına değer veren tutumu dikkat çekerken Rus hükümetinin kendisini madalya ile ödüllendireceği öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ