Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişiyor. Yarın itibariyle geçerli olmak üzere motorine 1 lira 3 kuruşluk zam bekleniyor. Zamla birlikte, İstanbul'da motorin litresi 40 lira 11 kuruş, Ankara'da ise 40 lira 77 kuruş olacak.

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki değişikliklere ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak sürekli olarak güncelleniyor. Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarındaki bu değişimleri yakından takip ediyor.

Motorin rekor seviyeye çıkacak

20 Ocak Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine yapılacak 1 lira 3 kuruşluk zam, motorin fiyatlarını rekor seviyeye taşıyacak. Zamla birlikte İstanbul'da motorin litresi 40 lira 11 kuruşa, Ankara'da ise 40 lira 77 kuruşa yükselecek

Fiyatlar nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak, bu hesaplamaların sonucunda dağıtım firmalarının fiyat uygulamalarında rekabet ve serbesti nedeniyle şirketlere ve kentlere göre küçük değişiklikler olabiliyor.

Epsis zamları duyurmama kararı almıştı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusu üzerine fiyat değişikliklerini duyurmama kararı almıştı. Sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıt fiyatlarını vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ