Muğla'da gerçekleştirilen "Kafes Operasyonları" kapsamında, organize suç örgütü "Germiciler" hedef alındı. Operasyonun lideri olarak Hakan Germici'nin örgütü, çeşitli suçlarla mücadele kapsamında ele alındı.

Sahte ilanlar dolandırıcılık ve silah ticareti

Örgütün faaliyet alanları arasında, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla araçları satışa çıkarma, sahte tapu ve kimlik kullanarak sahibi olunmayan evleri satışa sunma, sahte satılık eşya ilanlarıyla nitelikli dolandırıcılık yapma gibi yöntemler bulunuyordu. Ayrıca, örgütün silah ticareti yaptığı ve elebaşının 31 suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi.

Operasyon için düğmeye basıldı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından sahaya taşındı.

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında 210 kişi gözaltına alındı İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında 210 kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında ele geçirilen çok sayıda tabanca, sahte tapu, dijital materyal ve nakit para, örgütün faaliyetlerini açığa çıkardı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kuran" suçlamasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu düzenleyen jandarmayı tebrik ederek, organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla adalete teslim edeceklerini belirtti.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, milletin dualarıyla güçlendiklerini ve büyük ya da küçük tüm organize suç örgütlerini çökerteceklerini vurguladı.

Kaynak: (AA)