Türkiye'nin eşsiz güzelliklere sahip turizm cenneti Muğla, 1484 kilometrelik sahil şeridiyle ülkenin en uzun kıyı şeridine sahip. Antik kentleri, turkuaz suları ve nefes kesen doğal manzaralarıyla ünlü Muğla, 340 bin yatak kapasiteli lüks tesisleriyle hem yerli hem de yabancı misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor

Muğla, turizminde deniz tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunmak için donanımlı marinaları ve geniş yat kapasitesi ile dikkatları üzerine çekiyor. Turizm belgeli 26 marinada toplamda 7 bin 43 yat bağlama kapasitesine sahip olan kent, aynı zamanda turizm belgeli 1512 ticari yat ve 637 günü birlik gezi teknesi ile 47 bin 143 yolcu kapasitesiyle bizleri karşılıyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla'nın eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla yılın her döneminde yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Muğla'nın turizm potansiyelinin, benzersiz coğrafyası ve tarih kokan atmosferiyle dikkat çektiğini vurgulayan Vali Akbıyık, bölgenin her yıl artan sayıda turist tarafından tercih edilmesinin bu zenginliklere duyulan ilginin bir yansıması olduğunu dile getirdi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla'nın dünya turizminde adını altın harflerle yazdığını ve her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı ile marka değerini daha da güçlendirdiğini belirtti. Akbıyık, 2023 yılında Muğla'yı tercih eden turist sayısının 3 milyon 395 bin 947'ye ulaştığını açıklayarak, bu muazzam rakamın yaklaşık 1,5 milyonunu İngiliz turistlerin oluşturduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 977 bin 103 turisti ağırlayan Muğla'nın, bu yıl hedeflerini daha da yükselttiğini ifade etti.

Bayram tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 700 binin üzerinde kişi ziyaret etti Bayram tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 700 binin üzerinde kişi ziyaret etti

İngilizler'in tercihi Muğla

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte bulunan iki uluslararası havalimanı (Dalaman ve Milas-Bodrum) ile dokuz deniz hudut kapısının Muğla'nın turizm potansiyelini zenginleştirdiğini ve yabancı turist sayısındaki artışın sevindirici olduğuna dikkat çekti. Akbıyık, geçtiğimiz yıl Muğla'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının yaklaşık 10 milyon olduğunu belirterek, bu rakamın Muğla'nın turizmdeki çekiciliğini ve misafirperverliğini kanıtladığını ifade etti. Vali Akbıyık, kente gelen turistlerin en iyi şekilde ağırlandığını vurgulayarak, geçen yıl Muğla'nın en çok İngiliz turiste ev sahipliği yaptığı açıklmasında bulundu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ