Kurum, Başakşehir’de düzenlenen iki farklı etkinliğe katıldı. Burada yaptığı konuşmalarda, mevcut İBB yönetiminin esnaf ve iş insanlarını ihmal ettiğini, ticaret ve ekonomiyi zayıflattığını belirtti. Kurum, göreve gelmeleri halinde, riskli ve hizmet alamayan iş yerlerini modern alanlara taşıyacaklarını, şehir içindeki ağır vasıta trafiğini azaltacaklarını ve 6 yeni lojistik merkezi kuracaklarını açıkladı.

DEPREME KARŞI 650 BİN KONUT PROJESİ

Kurum, İstanbul’un deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini, bilim insanlarının uyarılarını dikkate alacaklarını söyledi. Kurum, İstanbul’da 7,5 milyon bağımsız bölümden 1,5 milyonunun ticari ve sınai üretim tesisleri olduğunu, bunların güvenli ve modern alanlara taşınması için çalışacaklarını ifade etti. Kurum, “Bir elimizle metro şantiyeleri yaparken, diğer elimizle İstanbul’un deprem korkusu için 650 bin konutu inşa edeceğiz” dedi.

İMAMOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ

Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun kendilerini proje kopyalamakla suçlamasına sert tepki gösterdi. Kurum, “Şöyle geriye dönüp baktığımızda İstanbul’da kopya çekilecek bir iş yok. On metro ihalesinin üçünü iptal ettirdiler. Var olan metro hattının temeline hafriyat döktüler. Kopya çekmek istiyorsa gelsin bak buraya. Söyleyecekleri bir iş, bir eser olmadığı için gündemi nasıl değiştiririm anlayışıyla algı ve gündem değiştirme çabalarını biz beş yıldır gördük” dedi. Kurum, İmamoğlu’nu kendi kendine bıraktıklarını, kendilerinin kendi işlerine baktıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ