İstanbul Belediye Başkanı Murat Kurum, seçim sonuçları hakkında yaptığı açıklamada, "İstanbullular için çaba göstermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Kurum, gelecekte de İstanbul'un refahı ve gelişimi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, Murat Kurum, bugün Türkiye, İstanbul ve millet için son derece önemli bir seçim sürecinin yaşandığını belirtti. Kurum, yapılan açıklamada, bu sürecin birlikte yaşandığını ve geleceğe yönelik kararların alındığını vurguladı.

Seçimlerin büyük bir olgunlukla yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurum, "Bu seçimde tercihini hangi partiden yana yaparsa yapsın, sandığa giden ve iradesini sandığa yansıtan tüm kardeşlerimize, her bir vatandaşımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Bize inanan, bizimle aynı yolu paylaşan, projelerimizi ve hayallerimizi destekleyen, dava arkadaşlığı yaptığımız her bir kardeşimize minnettarım" dedi.

Kurum, son 90 günde İstanbul'un 39 ilçesindeki vatandaşları ziyaret ettiklerini ve projelerini paylaştıklarını belirterek, "Her bir vatandaşımız bu süreçte samimi duygularla bizi bağrına bastı, bizi bir kardeşleri, bir evlatları olarak gördü. Bu nedenle tüm İstanbullu kardeşlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bugün sahur saati itibarıyla sandıkta görev yapan sandık kurullarımıza, son 90 gündür evinden, işinden, ailesinden feragat eden tüm teşkilat mensuplarımıza, özellikle kıymetli başkanım, il başkan yardımcılarım, milletvekillerim ve benimle beraber bu hayal için çalışan, çabalayan her bir kardeşime, çalışma arkadaşıma derin teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İstanbul için, İstanbullular için çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Kurum, şöyle devam etti:

"Biz yine sokaklarda olacağız, milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Nerede ihtiyaç duyulursa, milletimiz bizi orada bulacak ve İstanbul'daki hemşehrilerimiz için gece gündüz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz. Tabii ki milletimizin mesajlarını dikkate alacak ve üzerimize düşeni yapacağız. Biz, her zaman milletimizin huzuru ve refahı için çalışan bir kadroyuz. Bu anlayışla, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba göstereceğiz. Ülkemizin geleceğini daha iyi bir şekilde hazırlamak için şehirlerimizde ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah, bu süreçte vatandaşlarımızla el ele vererek, zor zamanları birlikte aşacağız, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bize güvendiği ve bu görevi bize layık gördüğü için içten teşekkürlerimi sunuyorum."

Eksiğimizi gidermek için sahada olacağız!

Kurum, seçimlerde kendisine destek veren Cumhur İttifakı'nın tüm paydaşlarına da teşekkür etti.

İstanbullulara da teşekkürlerini ileten Kurum, şunları kaydetti:

"Her gittiğimiz yerde, o sevgi ve heyecanı gördük. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin, bahtımızı açık etsin. Bugün, milletimizin sandığa yansıyan iradesiyle birlikte, üzerimize düşen vazifeleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Bu günü bir milat olarak kabul edip, eksiklerimizi gidermek için tüm teşkilatlarımızla birlikte sahada olacağız. Yarından itibaren yine milletimize gideceğiz. Bu süreçte seçilen belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı tebrik ediyor, bu seçimlerin İstanbul'umuza, milletimize ve tüm Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum.."

Milletimizin kararı bizim yol haritamızdır

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de büyük bir olgunlukla 31 Mart seçimlerinin sonuna gelindiğini ifade etti.

Seçimle ilgili sayımların sürdüğüne işaret eden Kabaktepe, Yüksek Seçim Kurulu tarafından sonuçlar kesinleşene kadar sürecin devam edeceğini anlattı.

"Bu sonuçlara her birimiz, AK Parti'mizin geleneği olarak bugüne kadar olduğu gibi saygımızı göstermeye devam edeceğiz." diyen Kabaktepe, "Milletimizin kararı bizim için her zaman yol haritasıdır. Yol haritasından hareketle, Cumhurbaşkanı'mızın açıklamalarında ifade ettikleri gibi 31 Mart’ı başlangıç olarak görüp, durmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu akşamdan itibaren vazifemizi yerine getirmeye devam edip, yarından itibaren de çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA