Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin yetersiz olduğunu ifade ederek, "Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL açıklandı. Enflasyona göre baktığımızda bunun en az 5 bin TL olması gerekiyordu. Biz diyoruz ki bu ramazan ayı için 5 bin TL olsun. Kurban Bayramı için en azından bir küçükbaş koyun ve keçi alıp kurban kesmesi için Kurban Bayramı ikramiyesinin 10 bin TL olmasını teklif ediyoruz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de buradan sesleniyorum; elini vicdanına koy emeklinin hakkını ver" şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bolu'nun Gerede ilçesinde düzenlenen partisi tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. Destici, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını vurgulayarak, "Cumhur İttifakı, 15 Temmuz hain darbe gecesi kuruldu. 2017 referandumunda birlikte olduk. 2018 seçimlerini birlikte kazandık. 2019'da birlikte olduk. Geçtiğimiz yıl 2023 seçimlerini yine Cumhur İttifakı olarak birlikte kazandık. Şimdi ise 2024 yerel seçimlerindeyiz. Cumhur İttifakı'nın şu an 3 partisi var. İş birliği yaptığımız yerler var, ayrı ayrı girdiğimiz yerler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ve bütün büyükşehir belediyelerinde iş birliği yapıyoruz. Bolu ve Gerede belediyelerinde Cumhur İttifakı'nın ayrı ayrı adayları var. Bizim de burada kazanacak bir adayımız var. Bir başka dedikodu daha var. İktidar belediyesi olmazsa yatırım gelmezmiş. Biz zaten Cumhur İttifakıyız. Cumhurbaşkanı bizim adayımızdı. Bunların hepsi boş laflar. Sadece seçimi kazanmak ve koltuğu muhafaza etmek için söylenmiş sözlerdir" şeklinde konuştu.

Destici, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"2010 referandumunda anayasa değişikliği sürecinde, o dönemde AK Parti'ye şu düzenlemelerin yapılması talebimiz oldu. Birinci talebimiz memurlara sendika hakkı veriliyor ancak emekli memurlara bu hak tanınmıyor. Biz bunun düzeltilmesini istedik. Yani, emekli memurların da normal memurlar gibi toplu sözleşme hakkından yararlanmasını talep ettik. Bu, memur maaşlarına yapılan artış neyse, emekli memurların maaşlarına da aynı oranda yansıtılmalıydı. Bu talebimizi kabul ettirdik. Son olarak, ocak ayında maaşlara yapılan zamda ilk olarak memur emeklilerine yüzde 49.25, işçi, Bağ-Kur ve SGK emeklilerine ise yüzde 37.5 zam yapıldı. Ancak biz bu durumu kabul etmedik ve emekli maaşlarına yüzde 49.25 zam yapılması için ısrar ettik ve sonunda bu oran kabul edildi. Ancak bu bize yetmedi, çünkü en düşük emekli maaşı bir asgari ücret olan 17 bin TL'ye çıkarılmalı. Bu nedenle, emeklilere bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL verilmesi açıklandı. Ancak enflasyona göre hesapladığımızda, bu miktarın en az 5 bin TL olması gerekiyordu. Bu nedenle, Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için ise en az bir küçükbaş hayvan alıp kurban kesmeleri için 10 bin TL ikramiye verilmesini teklif ediyoruz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e buradan sesleniyorum; vicdanına kulak versin, emeklilerin haklarını gözetip vermeli" 

Kaynak: DHA