shiftdelete.net'in haberine göre: Uranüs ve Neptün gibi uzak ve ilgi çekici gezegenler etrafında dönen gizli uyduların keşfedildiği bir bilimsel çalışma yapıldı. Bu keşif, Uranüs'ün uydu sayısını 28'e, Neptün'ünkini ise 16'ya çıkardı.

Uranüs Uzay

Uranüs ve Neptün'ün yörüngesindeki gizli uyduların keşfi, bilim insanları için pek de şaşırtıcı olmadı. Çünkü güneş sistemi içinde birçok gezegenin henüz keşfedilmemiş uydularının bulunduğuna inanılıyor. Daha fazla keşif yapıldıkça, bu uyduların muhtemelen bu gezegenlerin oluşumundan kalan kalıntılar olduğu düşünülüyor. Bu uyduların keşfi, gezegenlerin oluşumuyla ilgili daha derin bir anlayışa ve evrim süreçlerine ışık tutabilecek önemli verilere ulaşma umudunu taşıyor.

Keşfedilen uydular henüz resmi olarak isimlendirilmedi, ancak astronomlar muhtemelen yeni Uranüs uydularına Shakespeare’in eserlerinden isimler verme eğilimini sürdüreceklerdir. Öte yandan, Neptün uyduları muhtemelen Yunan mitolojisindeki tanrıçalardan isimlendirilecektir.

Toplamda, sadece üç yeni keşfedilmiş uydu bulunuyor. Astronomlar, bu iki buz gezegen etrafında toprak tabanlı teleskoplar kullanarak buldukları en solgun uydular olduğunu belirtiyorlar. Soluk nesnelerin tespit edilmesi ve onların uydu olarak tanımlanması için özel bir görüntü işleme yöntemi kullanılıyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi bilmediğimiz yeni uyduların keşfi pek şaşırtıcı değil. Modern astronomide oldukça yaygın olan bu uydu keşifleri, teknolojimiz ve kullandığımız teknikler geliştikçe daha da artıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ