20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tarih belli oldu 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tarih belli oldu

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece’de bir adreste, nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin uluslararası bir sözleşme olan CITES Sözleşmesi’ne aykırı olarak yasak hayvan parçalarının ticaretinin yapıldığı ihbarını aldı. Ekipler, uzun süre yaptıkları fiziki ve teknik takibin ardından Cuma günü adrese operasyon düzenledi.

istanbulda-fildisi-mamut-ve-bufalo-boynuzlari-ile-balina-disleri-ele-gecirildi_6146_dhaphoto4

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Adreste yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 4 milyon lira olan; 2 çift bütün halde, 1 çift küçük parçalar halinde 6 kilo 162 gram ağırlığında, dağ keçisi boynuzu ve parçaları, 7 antilop boynuzu, 1 kızıl geyik boynuz parçası, 23 fildişi obje ve 3 kilo 260 gram ağırlığında fildişi parçaları,16 kilo 500 gram ağırlığında fildişi ve mamut karışık vaziyette bulunan sayılamayacak kadar küçük boynuz parçaları, 650 gram ağırlığında balina dişi parçaları, 14 bufalo boynuzu ve parçası, 7 balina dişi olmak üzere çeşitli boy ve ebatlarda toplamda 52 adet boynuz parçası, fildişi obje ve 20 kilo 410 kg ağırlığında boynuz parçaları, fildişi ve balina dişi parçaları ele geçirildi. Bu malzemelerin, nesli tükenmiş ya da tükenmekte olan hayvanlara ait olduğu belirlendi.

istanbulda-fildisi-mamut-ve-bufalo-boynuzlari-ile-balina-disleri-ele-gecirildi_6146_dhaphoto5

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ

Operasyonda, kaçakçılık yaptığı iddia edilen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet” ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem başlatıldı. Şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Kaynak: DHA