İsrail Başbakanı Netanyahu, gerçekleştirdiği görüntülü açıklamada, bugüne kadar 110 esiri geri getirdiklerini ve geri getirmeye kararlı olduklarını belirterek, Hamas'ın öne sürdüğü "teslim olma şartlarını" reddettiğini ifade etti.

Esirlerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın savaşın sona ermesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi talepleri olduğunu aktaran Netanyahu, bu şartları kabul etmeleri halinde "askerlerin boşuna öldüğünü, vatandaşların güvenliğinin garanti altına alınamayacağını ve yeni bir 7 Ekim'in kaçınılmaz olacağını" savundu.

Netanyahu, "Savaşı tüm cephelerde ve sektörlerde sürdürüyoruz. Hiçbir teröriste dokunulmazlık tanımıyoruz. Ne Gazze'de, ne Lübnan'da, ne Suriye'de, ne de başka bir yerde. Bize zarar vermeye çalışan herkese karşı önlemler alıyoruz." şeklinde konuştu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallere karşı koyma" amacıyla 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı kapsamlı bir saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda birçok İsrailli esir alınmıştı. 24 Kasım 2023'te başlayan ve 3 gün süren "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA