Neuralink beyin çipi entegre edilen ilk hasta olan Noland Arbaugh, düşünce gücüyle gece boyunca Civilization 6 oynadığını açıkladı. Arbaugh, Ocak ayında Neuralink N1 beyin çipini alan ilk kişi olarak tarihe geçti ve bu deneyimini şirketin resmi X platformu üzerinden bir canlı yayın etkinliğinde paylaştı.

TCG Anadolu'nun daha büyüğü için düğmeye basıldı TCG Anadolu'nun daha büyüğü için düğmeye basıldı

Düşünce Kontrolüyle Satranç

Canlı yayın sırasında Arbaugh, Neuralink cihazını kullanarak dizüstü bilgisayarında satrancın dijital bir versiyonunu oynadı ve imleci yalnızca düşünceleriyle kontrol etti.

Civ 6 Maratonu

IGN’in bildirdiğine göre, Arbaugh, Firaxis’in popüler sıra tabanlı strateji oyunu Civilization 6’yı sabahın ilk ışıklarına kadar oynadı. Daha önce bir dalış kazası sonucu omzundan aşağısı felç olan ve bu oyunu oynamak için başkalarına ihtiyaç duyan Arbaugh, Neuralink sayesinde tekrar bağımsız bir şekilde oyun oynayabilme imkanına kavuştu.

Yeniden Bağımsızlık

Arbaugh, Neuralink implantının kendisine oyun oynama konusunda yeni bir özgürlük kazandırdığını belirtti. “Artık kelimenin tam anlamıyla yatağıma uzanıp gönlümce oynayabiliyorum,” diyerek, implantın şarj süresinin dışında herhangi bir kısıtlama olmadığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ