ABD'nin New York kentindeki Meadows Corona Parkı gölünde "mıknatıs balıkçılığı" yapan bir çift, içinde 100 bin dolar olan bir kasa buldu.

Göl Kasa Para

Olay, gölde sıradan bir gün geçirirken mıknatıs yardımıyla metal nesneler arayan iki balıkçının hayatını bir anda değiştirdi. Kasayı sudan çıkardıktan sonra içindeki yüklü miktardaki parayı gören balıkçılar, durumu hemen yetkililere bildirdi.

Trump ve Netanyahu Florida’da görüştü Trump ve Netanyahu Florida’da görüştü

Para Kasa 100 Bin Dolar Balık

Para şanslı çiftte kaldı

Habertürk'ün haberine göre; New York polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kasadaki paranın kaynağı ve orada nasıl bulunduğuna dair araştırmalar yapıldı. Yetkililer, paranın herhangi bir suçla bağlantılı olup olmadığını dair araştırmasında bir kayda rastlamadı. Yetkililer bu sebepten parayı bulan çifte teslim etti.

Kasa Para Balık

Su altında nesne bulma hobisi

Mıknatıs balıkçılığı, metal dedektörleri kullanarak su altındaki metal nesneleri bulma hobisi olarak biliniyor. Bu olay, hobinin ne kadar sıra dışı keşiflere yol açabileceğinin bir örneği olarak dikkat çekti.

Para Kasa

Kasayı açtık ve parayı gördük

Kane ve Agostini, "Kasayı açtık ve içindeki banknotları gördük. Yıpranmıştı ancak halen işe yarar olanlar vardı. New York Polis Departmanıyla iletişime geçtik. Polis, paranın herhangi bir suçla bağlantılı olmadığını tespit ettiği için paranın bizde kalmasına izin verdi.

James Kane Barbie Agostini

Mıknatıs balıkçılığına Covid-19 salgını sırasında başlamıştık. Daha önce de bulduğumuz ilginç şeyler oldu ancak genellikle maddi değeri olmayan şeylerdi. Genellikle eski silahlar, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma el bombaları, motosiklet parçaları ve yabancı madeni paralar bulmuştuk" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ