Huawei HarmonyOS Next ile Android'den tamamen kopuyor Huawei HarmonyOS Next ile Android'den tamamen kopuyor

Duyurulan Project GR00T, yapay zeka ve robot teknolojilerine güç verecek bir bilgisayar sistemi ve genAI (üretken yapay zeka) gibi araçları içeren bir yazılım paketi üzerine kurulu. GR00T, NVIDIA’nın yeni donanımlarını destekleyerek, NVIDIA Blackwell mimarili grafik işlemciler kullanılarak 800 teraflopluk veri işleme kapasitesine ulaşıyor. GR00T’un açılımı “Generalist Robot oo Technology” olarak belirtiliyor.

Taklit Yeteneğine Sahip Robotlar

NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, GR00T ile ilgili bir tanıtım gerçekleştirdi. GR00T’un desteklediği özellikler arasında, doğal dili anlayabilen ve insan hareketlerini izleyerek taklit edebilen robotlar bulunuyor. Huang, “Genel insansı robotlar için temel modeller oluşturmak, yapay zekada çözülmesi gereken en heyecan verici sorunlardan biridir” dedi ve ekledi: “Bu teknolojiler, dünyanın dört bir yanındaki önde gelen robot bilimcilerin, yapay genel robot bilimine doğru dev adımlar atmalarını sağlıyor.”

GR00T’un Özellikleri ve Geliştiricilere Sağladığı Avantajlar

GR00T, geliştiricilere insansı robotlarda yapay zeka oluşturma imkanı sunan bir platform olarak tanımlanıyor. NVIDIA’nın donanım ve yazılım teknolojileriyle desteklenen bu proje, insansı robotların taklit yoluyla veya deneme yanılma yöntemiyle öğrenmelerini, çevreleriyle etkileşim kurmalarını ve çoklu model öğrenmeleri sayesinde sürekli gelişmelerini sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ