Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın aktardığına göre, "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen yüksek faizli döviz bazlı fon skandalında, Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'a atfedilen belgeler arasında Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın şirketinin adı da geçiyor.

Bahçekapılı'nın bankaya sunduğu belgeler arasında yer alan bir e-posta ekran görüntüsü, iddiaya göre Erzan tarafından gönderilmiş. Bu e-postada, Erzan'ın Denizbank'ın kaşesini kullandığı ve 1 milyon 400 bin dolarlık bir ödeme yapıldığı görüldü.

E-postanın gönderici kısmında Denizbank'a ait bir kullanıcı adı bulunurken, alıcı kısmında ise UNIT isimli bir kullanıcı adı görülüyor. E-postanın konu kısmında ise 'Toplu Ödeme Akıbet Bilgisi' notu yer alıyor.

 

Bir e-posta skandalı, Galatasaray Eski Başkanı Ünal Aysal'a ait UNIT Grup'un gündemine oturdu. Görünüşte rutin bir ileti gibi gözüken ancak gerçekte önemli bir sahtekarlık içeren bu e-postada, 17.03.2023 tarihli efyt (etkinlik finansman yatırımı) işleminin tamamlandığı belirtiliyor ve ödeme detaylarının listelendiği ifade edildi.

Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi Beyazıt’ta raylara düşen vatandaş tramvayın altında kalarak can verdi

Ancak e-postanın asıl odak noktası, içeriğindeki çarpıcı iddialar. Rapora göre, Volkan Bahçekapılı'nın adı e-postada yer almamasına rağmen, teftiş kurulu Bahçekapılı'nın dikkatsizliğini öne çıktı. Bahçekapılı'nın, kolayca fark edilebilen aykırılıkları göremediği ve sahte belgeler oluşturarak tahrifat yaptığı ifade ediliyor. Üstelik, bu sahte belgedeki imzaların da kendisine ait olduğu iddia edildi.

UNIT Grup'un uluslararası enerji yatırımlarıyla ilgilenen ortakları, bu skandalın gölgesinde. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, olayı "yüksek kârlı gizli fon" olarak nitelendirerek, Sermaye Piyasası mevzuatına aykırı bir dolandırıcılık vakası olarak değerlendiriyor. Gönül, bu tür bir fonun yasalara aykırı olduğunu vurgulayarak dolandırıcılık suçlamasını güçlendirdi.

Bu olay, finansal alanda ciddi endişelere yol açarken, Bahçekapılı'nın e-posta yoluyla gerçekleştirdiği iddia edilen sahtekarlık vakası, sektörde geniş çaplı bir tartışmaya neden oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ