Serbest radikallere karşı koruyor

Posta'nın haberine göre, Salak pondoh, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Büyük bir kısmı çekirdekten oluşuyor ve ve hafif asitlidir. Açık sarı ve pembe renklere sahip olan meyvenin tabı armuta benziyor. Özellikle C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı koruyor. Bu sayede, hücresel hasarı azaltıyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor ve kronik hastalıkların riskini azaltıyor.

salak
Lif bakımından zengin bir meyvedir. Lif, sindirim sistemi sağlığını destekliyor, bağırsak hareketlerini düzenliyor ve kabızlığı önlüyor. Aynı zamanda tokluk hissi sağlıyor, böylece aşırı yeme riskini azaltıyor.

salak pandoh
Salak pondoh’un içerdiği A vitamini, cilt sağlığını iyileştiriyor. A vitamini, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı oluyor, cilt tonunu eşitliyor ve sağlıklı bir cilt görünümüne katkıda bulunuyor ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı oluyor.

salak pandohh

Potasyum içeriği ile kan basıncını düzenliyor. Bu, hipertansiyon riskini azaltıyor ve kardiyovasküler sağlığı destekliyor.

Kemik sağlığını koruyor

Salak pondoh, kalsiyum ve fosfor minerallerini içeriyor. Bu mineraller, kemik sağlığını koruyor ve kemik yoğunluğunu artırıyor.

salakk

Unutulmaya yüz tutan mesleklerden ipek böcekçiliği yeniden canlandırılıyor Unutulmaya yüz tutan mesleklerden ipek böcekçiliği yeniden canlandırılıyor

Nasıl tüketilir?

Salak pondoh’un bu faydalarını elde etmek için, bu meyveyi taze veya kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. 

Kaynak: HABER MERKEZİ