Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı Aile Destek Programı ödemelerinin 11 Ocak’ta hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapılacağını belirtti.

OCAK AYI ÖDEMELERİ İÇİN GÖZLER AİLE DESTEK PROGRAMI’NA ÇEVRİLDİ

Ocak ayının ilk günlerinde, Aile Destek Programı ödemeleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlık tarafından hayata geçirilen program, hane başına aylık olarak destek ödemesi sağlıyor. Bakanlık, Türkiye Aile Destek Programı’nda bugüne kadar hanelere toplam 64,3 milyar TL destek sağladığını duyurdu.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor. E-Devlet sisteminde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hizmetleri bölümünden Aile Destek Programı Ödeme Bilgileri Sorgulama seçeneğine tıklayarak, TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak ödeme bilgilerine ulaşabiliyor.

Kaynak: CÜNEYT ZÜLFİKAR BİTİKÇİOĞLU