Öğretmen atamasında sistem değişiyor: Yeni sistem nasıl işleyecek? Öğretmen atamasında sistem değişiyor: Yeni sistem nasıl işleyecek?

Bakan Tekin: “Atama Sayısında Anlaştık”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyonda konuşan Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtladı. Tekin, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen atadıklarını, 1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75’inden fazlasını kendilerinin atadıklarını belirtti. Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendilerinin de en fazla sayıda atama yapmak istediklerini ifade etti. Tekin, “Atama da yapacağız zaten, burada problemimiz yok. 2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak.” dedi.

Öğretmen Açığı 68 Bin

Bakan Tekin, daha önce yaptığı açıklamada öğretmen açığının 68 bin olduğunu söylediğini hatırlattı. Ancak bu rakamın atama sayısı anlamına gelmediğini, bunun iki farklı kavram olduğunu vurguladı. Tekin, bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını, Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı ile birlikte atama sayısını belirleyeceklerini kaydetti. Tekin, “Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ