Gaziantep’te yaşanan dramatik bir olayda, bir öğretmenin zamanında müdahalesiyle öğrencinin hayatı kurtarıldı. Turgut Özal Ortaokulu’nda meydana gelen olayda, 8. sınıf öğrencisi Yavuz Rüzgâr Ağcabay’ın soluk borusuna yemek kaçtı. Teneffüs sırasında yaşanan bu korkunç anlar, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Heimlich Manevrası Hayat Kurtardı

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından fark edilen Ağcabay’a, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bilnur Öztürk tarafından Heimlich manevrası uygulandı. Öztürk’ün başarılı manevrası sonucunda, öğrencinin soluk borusunu tıkayan yemek parçası çıkarıldı ve böylece Ağcabay’ın hayatı kurtarılmış oldu.

Ankara Kalecik'te metan gazı patladı: Define arayan 1 kişi öldü 3 yaralı var Ankara Kalecik'te metan gazı patladı: Define arayan 1 kişi öldü 3 yaralı var

Milli Eğitim Müdürlüğü Olayı Paylaştı

İl milli eğitim müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, öğretmen Bilnur Öztürk’ün öğrenciyi kurtardığı anları ‘İlk yardım hayat kurtardı’ başlığı altında duyurdu. Açıklamada, “Bilnur öğretmenimizin ilk yardım eğitimi almasının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Öğrencimiz ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, öğretmenimizi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA