Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Leipzig Kitap Fuarı'nın açılışına katıldığı sırada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çekmek isteyen kişiler tarafından protesto edildi.

Protestocular, Olaf Scholz'un konuşmasını İsrail'in Gazze saldırılarını kast ederek, "Bu bir insani felaket değil, soykırım" sloganlarıyla keserek tepki gösterdi.

Konuşması protestocular tarafından birkaç kez kesilen Scholz, "Yeter artık, bağırmayı bırakın" diyerek tepki gösterdi..

Scholz, "Hepimizi Leipzig'de bir araya getiren şey bağırmanın gücü değil, kelimelerin gücüdür" diyerek ifade etti. Salondan çıkmak istemeyen protestocular ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Konuşmasının devamında, okumanın değerinin başka bakış açılarına izin verme özelliğinde yattığını vurgulayan Scholz, "Her bölümle, her yeni sayfayla, günlük yaşamda bazen aşılamaz görünen farklılıkların üstesinden gelebiliriz" şeklinde ifade etti.

Törende Leipzig Avrupa Anlayışı Kitap Ödülü de verildi. Bu yıl ödül, Alman-İsrailli filozof Omri Boehm'e "Radikal Evrenselcilik" adlı kitabıyla verildi. Leipzig Kitap Fuarı, 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor ve pazar günü kapılarını kapatacak.

Kaynak: İHA