Altınordu ilçesi Akçatepe Mahallesi'nde bulunan kız öğrenci yurdunun bir blokunda, birinci kattan zemin kata inen asansör arıza yaparak durdu.

Firma görevlisi müdahale ederek asansörde mahsur kalan öğrencileri güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. Olayda yaralanan olmazken, diğer öğrenciler asansörün düştüğünü sanarak panik yaşadı.

Olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güvenlik mensupları, öğrencilerin taleplerini dinleyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ordu Mehmet Fuat Köprülü Kız Öğrenci Yurdumuzda asansör arızası olmuş, arıza sonrası asansörde kalan öğrenciler yetkili servisin asansör kapısını açması sonrası, bir sıkıntı yaşamadan güvenle asansörden çıkmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Asansör firması görevlisi ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, jandarma ekipleri çok sayıda öğrencinin ifadesini aldı. Asansörlerin düzenli olarak kontrol edildiği ve arızalanmış asansörün bakımlarının yapıldığı öğrenildi. İnceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA