Altınordu ilçesi, Şenköy Mahallesi'nde seyir halinde olan bir vatandaş, yolda yürüyen bir devekuşuyla karşılaştı ve şaşkınlık yaşadı.

Vatandaş, devekuşuyla kısa bir sohbet ettikten sonra, cep telefonu kamerasıyla bu anları kayda aldı. Görüntüler, izleyenleri tebessüme sevk ederken, devekuşunun, bir üst mahallede sahibi tarafından kapı açık unutulduğu için kaçtığı ve daha sonra sahibi tarafından bulunduğu öğrenildi.

İstanbul'da bu yollar trafiğe kapalı olacak İstanbul'da bu yollar trafiğe kapalı olacak

Ordu Devekuşu

İnsanların dikkatini çekiyor!

2017 yılında hobi olarak devekuşu yetiştiriciliğine başlayan Levent Üçgül, Kızılhisar Mahallesi'nde 2 adet devekuşu beslediğini belirtti. Devekuşlarının başka hayvanların kovalaması nedeniyle kaçtığını ve daha sonra Şenköy Mahallesi'nde bulduklarını aktaran Üçgül, "Bu işe hobi olarak başladım. İlk başta 'Acaba yetiştirebilir miyim?' diye düşündüm ve denemek için 2017 yılında iki devekuşu aldım. Sonrasında bu işi sürdürmeye karar verdim. Devekuşlarının burada pek sık görülmemesi nedeniyle merak edenler oluyor, insanlar gelip fotoğraf çekiyorlar" şeklinde konuştu.

Devekuşlarıyla yakından ilgileniyor!

Levent Üçgül, devekuşlarıyla bahçelerinde yakından ilgilendiğini ve onlarla oyunlar oynadığını belirtti. Devekuşlarının kapısını açık unuttuklarını ve başka hayvanların kovalaması sonucu kaçtıklarını ancak vatandaşların yardımıyla bulduklarını dile getirdi. Üçgül, "Devekuşları evlerinin bahçesinde duruyor ve onlarla yakından ilgileniyorum. Kapılarını açık unuttuk ve başka hayvanların kovalaması sonucu kaçtılar ama vatandaşlarımızın aramasıyla bulduk ve yakalamak da zor olmadı. Devekuşları evcil hayvanlar gibi, insanlarla iç içe yaşıyorlar. Hiçbir saldırganlık göstermiyorlar. Şu anda 8 aylık oldular, yetişkin olmaları için yaklaşık 2 sene daha var. Sonrasında yumurtalarını almayı düşünüyoruz. Eğer alıcı bulabilirsem, devekuşlarını satabilirim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA