Gündem Özel

Oscar ödüllerine aday gösterilseler kesin kazanacak olan Türk yapımı 13 efsane film!

Türk sineması, eşsiz senaryoları ve derin karakterleriyle dolu filmlerle zengindir. İşte, uluslararası alanda daha fazla tanınmayı hak eden ve Oscar ödüllerine aday gösterilselerdi kazanabilecekleri düşünülen bazı Türk filmleri.

Abone Ol

1. Canım Kardeşim (1973)

IMDb Puanı: 8.6

Yoksulluk içinde yaşayan iki adamın, ölümcül hasta kardeşin son dileğini yerine getirme çabasını anlatan bu film, izleyicilerin kalbini fethetti.

2. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

IMDb Puanı: 8.5

Aşk ve ihanetin hikayesi olan bu film, Asya ve İlyas’ın hüzünlü aşkını ve hayatın getirdiği zorlukları ele alıyor.

3. Zübük (1980)

IMDb Puanı: 8.5

Politik yolsuzluklar ve köy hayatının iç içe geçtiği bu komedi, Zübük karakterinin maceralarını ve gazeteci Yaşar’ın onun hikayesini keşfetmesini konu alıyor.

4. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb Puanı: 8.2

Bir baba ve oğlunun, geçmişin acıları ve aile bağlarının gücü üzerine dokunaklı hikayesi, izleyicilere duygusal bir yolculuk sunuyor.

5. Masumiyet (1997)

IMDb Puanı: 8.1

On yıl sonra hapisten çıkan Yusuf’un, Basmane’de Bekir ve Uğur ile tanışmasıyla hayatının nasıl değiştiğini anlatan bu film, insan ruhunun derinliklerine iniyor.

6. Eşkıya (1996)

IMDb Puanı: 8.1

Baran’ın intikam dolu yolculuğunu ve eski bir arkadaşın ihanetini konu alan bu film, Türk sinemasının en güçlü dramalarından biri olarak kabul ediliyor.

7. Pardon (2005)

IMDb Puanı: 8.1

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film, yanlış anlaşılmalar ve adalet arayışının trajikomik öyküsünü anlatıyor.

8. Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

IMDb Puanı: 7.8

Anadolu’nun derinliklerinde geçen ve bir cinayet soruşturmasını konu alan bu film, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğinde izleyiciyi sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

9. Sonbahar (2008)

IMDb Puanı: 7.7

Yusuf’un hapis sonrası yaşadığı dramatik dönüşümü ve aşkı konu alan bu film, Özcan Alper’in yönetmenliğinde duygusal bir anlatıya sahip.

10. Mucize (2015)

IMDb Puanı: 7.6

Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği bu film, bir köyde eğitim olanaklarını iyileştirme çabasını ve insan hikayelerini içten bir şekilde ele alıyor.

11. Tabutta Rövaşata (1996)

IMDb Puanı: 7.6

Derviş Zaim’in yönetmenliğindeki bu film, evsiz bir adamın hayatta kalma mücadelesini ve İstanbul’un eski semtlerinin atmosferini yansıtıyor.

12. Kurak Günler (2022)

IMDb Puanı: 7.5

Emin Alper’in yönetmenliğindeki bu film, genç bir savcının siyasi çatışmaların ortasında kalan ilk suç soruşturmasını konu alıyor.

13. Kaybedenler Kulübü (2011)

IMDb Puanı: 7.5

90’ların popüler radyo programının sunucularının hayatını konu alan bu film, Tolga Örnek’in yönetmenliğinde izleyicilere nostaljik bir bakış sunuyor.