Memduh beyefendiye: Gönderdiğiniz yazıyı okudum. Bir Osmanlı hukuku varsa, İslam hukuku da vardır. Osmanlı hukukunun temeli Kur`an, Sünnet ve Şeriat`tır. İslam hukukun bir dalıdır. Dalı ikrar edip de ağacın gövdesini inkâr etmek mantığa aykırı olmaz mı?

Evet nasıl bir Roma hukuku varsa, bir İslam hukuku da vardır. Şu anda dünyada Roma hukukunu orijinal şekliyle uygulayan bir ülke var mı, bilmiyorum ama İslam hukuku fiilen uygulanmaktadır.

Kara Avrupa hukuku ile İngiltere hukuku arasında hayli fark bulunmaktadır. İngiliz hukukunun İslam hukukuna benzer tarafları vardır.

Kazuistikmiş, şöyleymiş böyleymiş, bunun önemi yoktur.

Önemli olan kanunların toplumun kimliğine, kültürüne, kişiliğine uygun ve âdil olması, adaleti sağlamasıdır.

Nice eski, eskimiş kanunlar, modern kanunlardan üstündür.

Hukukta eskilik bir kusur değil, bil`akis bir fazilet ve üstünlüktür.

İslam hukukunun iki ana kaynağı Allah`ın Kitabı Kur`andır. Sonra Resulullahın (Salât ve selam olsun ona) Sünnetidir. Kitap ve Sünnetteki hükümler fıtrata, insan yapısına uygundur ve değiştirilmeleri düşünülemez. Onlar evrenseldir. Tarihsel değildirler.

İslam hukuku adaletin ta kendisidir.

Türkiye için, tercüme veya iktibas kanunlar, hiçbir zaman İslam hukukundan üstün olamaz.

İslam dünyası geri kalmış, sömürgecilerin hâkimiyeti altına girmiş... Bu realite inkâr edilemez ama bu realiteden yola çıkarak İslam hukuku diye bir şey yoktur diyenlerin iddiaları da kabul edilemez.

Fert olsun, toplum olsun, Müslüman`ın hukuku İslam hukukudur, Şeriattır, fıkıhtır.

İslam hukuku bir realitedir, inkâr etmekle var olmaktan çıkmaz.

Roma hukukunu kabul edip de İslam hukukunu reddetmek akl-ı selime, mantığa uygun değildir.

Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye Kur`an`dan, Sünnetten, Şeriattan, fıkıhtan çıkartılmış bir hukuk şaheseridir. Dünyanın hiçbir kanununda, onun başında yer alan 99 kavaid-i külliye gibi bir hikmet (bilgelik) hazinesi yoktur.

İslam hukukunda ailenin reisi erkektir.

İslam ceza hukuku, dünyanın en âdil sistemidir. Suçları önlemek konusunda ondan daha tesirli ve nâfiz hukuk yoktur.

1926`da İsviçre Medenî Kanunu`nun aynen tercüme edilmesi ve başına İslam`ı tahkir eden pespaye bir önsöz yazılması hukuk tarihimizin kara bir lekesidir.

En son uygulamaya konulan Medenî Kanun ve Ceza Kanunu, bizim sosyal ve kültürel yapımıza uygun âdil kanunlar değildir, iktibas kanunlardır.

Sosyal ve kültürel yapıya uygun olmayan ceza kanunları adaleti sağlayamaz. Nitekim bizde dehşet verici bir suçpatlaması olmuştur. İtalya`dan alınmış eski ceza kanunu bugünkünden daha az kötü idi.

Bunları mutlaka isteyin

*Türkiye dünyanın en fazla yüzölçümüne sahip ülkesi olsun... Nüfusu en fazla olan ülkesi olsun...

*Türkiye`de 8 bin metre yüksekliğinde dağ, altı bin kilometre uzunluğunda nehir, yüz elli kilometre derinliğinde fiyort olsun...

*Böyle şeyler istemek ve düşünmek saçmalık olur ama Türkiye`nin uluslararası temizlik ve şeffaflık notu yüz üzerinden doksan olsun;

*Türkiye eğitim sistemi ve okulları dünya birincisi olsun;

*Türkiye tarımda çiçekçilikte fidancılıkta Hollanda`yı geçsin Türkiye otomotiv sanayiinde Japonya ile yarışsın, dünyanın her yerinde yüzde yüz yerli ve millî otomobillerimiz vızır vızır dolaşsın;

*Türkiye dünyanın en temiz, nezih, güzel ülkesi olsun Türk adaleti dillere destan bir örnek olsun;

*Türkiye halkı dünyanın en mutlu, en dengeli, en kibar halkı olsun;

*Türkiye kültür konularında dünyaya yön versin bütün dünya Türkiye`ye hayran kalsın, ona gıpta etsin... Bunlar mümkündür... Bunları istemek mutlaka lazımdır. İstemeyenlere şaşılır.

Şunlar din hizmeti değildir

Cami hoparlörleri... Bazı mihraplardaki beş altı mikrofon... Önündeki sabit mikrofon yetmiyormuş gibi yakasına taktığı seyyar mikrofon... Cami kaloriferleri... Cami klimaları... Personel lojmanları... Halılar... Yellengeç(vantilatör) cihazları... Cami WC`leri;

Böyle üniversiteli gençolur mu?

İlme, irfana, kültüre, sanata, edebiyata, tarihe, düşünceye hiçmi hiçmerakı yok... Dikkat yeteneği sıfır... Hafızası çok zayıf... Hiçbir ciddî kitap okumaz... Böyle üniversiteli gençolur mu?.. Vasıflı bir üniversiteli meraklı, dikkat dolu, hafızası çok güçlü bir insandır.