ÖSYM'nin kapalı matbaası, her türlü elektromanyetik dalganın engellendiği faraday kafesiyle çevrili ve iletişimin yasak olduğu bir alan. Bu merkeze cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla girilemiyor. Görevliler, x-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek içeri alınıyor.

Ösym Merkez

45 Günlük Matbaa Kampı

Kapalı matbaa sürecinde görevli personel, 45 günlük bir sınav kampı yaşıyor. Bu süreç, "kırmızı çizgi" adı verilen bir alanın ötesine geçmekle başlıyor. Bu çizginin ötesine geçen görevli, sınav tamamlanana kadar dış dünyayla iletişim kuramaz.

Ösymm Merkez

Yaşam merkezinde yaşlıların parasını izinsiz alan müdür yardımcısı tutuklandı Yaşam merkezinde yaşlıların parasını izinsiz alan müdür yardımcısı tutuklandı

Sınav Güvenliğinin En Üst Seviyesi

Sınav güvenliği için kapalı matbaada üst düzey önlemler alınıyor. Bu önlemler arasında şunlar yer alıyor:

  • Faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer
  • 7/24 emniyet güçleri nöbeti
  • Çöpten müsveddeye her şeyin toz haline getirilmesi
  • Elektrik bağlantı kablolarının elektromanyetik dinlemelere karşı filtrelenmesi
  • Tek kullanımlık kilitlerle korunan soru kitapçıkları
  • RFID etiketlerle takip edilen kutular
  • Kameralarla 7/24 kayıt
  • Tempest sistemi ile filtrelenen kablolar

Msym Merkez

Yüksek Teknoloji Matbaa

Kapalı matbaada, Türkiye'deki tek ve dünyada da sayılı kapasiteye sahip matbaa teknolojisi kullanılıyor. Bir günde 200 bin soru kitapçığı basılabiliyor. Soru kitapçıklarının yerleri ve cevapların yerleri her sınıfta farklı şekilde düzenleniyor. Bu sayede kopya çekmenin önüne geçiliyor.

4 Yıldızlı Otel Konforunda Yaşam

45 güne kadar uzayabilen kapalı matbaa sürecinde görevlilerin konforu da ihmal edilmiyor. Merkezde, sinema, spor ve bilardo salonları, tenis kortu, masaj koltukları, dinlenme alanları, yemekhane ve yatakhane gibi özel alanlar bulunuyor.

Özym Merkzz

Sorular Dijital Ortama Aktarılıyor

Sınavların tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve cevap kağıtları dijital ortama aktarılıyor. Optik okuyucularla sisteme aktarılan sınav kağıtları, değerlendirmeye alınıyor.

Özym Sınav

Her Detay Düşünülmüş

Kapalı matbaada tek bir pencere bile bulunmadığından havalandırma özel sistemlerle yapılıyor. 20 bin metrekarelik merkezde, sadece tek bir noktada temiz havayla temas edilebiliyor. Bu nokta da faraday kafesiyle kaplı ve 7/24 içeriye oksijen pompalanıyor.

"Müthiş Bir Özveri İstiyor"

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kapalı matbaada çalışan personele 4 yıldızlı otel konforu sunmaya çalıştıklarını ve 45 gün boyunca gösterdikleri özveri için teşekkür ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA