İddialara göre, Bursa'da 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu, ücretsiz ulaşım kartını şehir dışından gelen akrabası için kullanırken ceza aldı. Bekiroğlu, kartı okutmadan önce otobüs şoförüne akrabasının durumunu açıkladı ve kendi kartını kullanıp kullanamayacağını sordu. Ardından kartını okutup akrabasını otobüse aldı.

Ancak olaydan 2 gün sonra Bekiroğlu, kartını otobüste kullanmaya çalıştığında işlemediğini fark ederek durumu ulaşım kartı ofisine iletti. Görevliler, kartın usulsüz kullanım gerekçesiyle bloke edildiğini ve kartın tekrar aktive edilmesi için 650 lira ceza ödenmesi gerektiğini belirtti. Bekiroğlu'na, benzer usulsüz kart kullanımı nedeniyle birçok kişinin ceza aldığını ve kartlarına el konulduğunu söylediler.

Burulaş yetkilileri, ücretsiz veya indirimli kartların başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtirken, "Bu tür kartların başkaları tarafından kullanıldığının tespit edilmesi durumunda sürücü kartı el koyar. El konulan kartlar için tutanak tutulur ve en geç 5 gün içinde Şehreküstü’nde bulunan seyahat ofisine teslim edilir. Kart cezası alan vatandaşlar basılan tutarın 50 katı ceza öderler, 2’nci kez aynı durum yaşanırsa bu sefer otobüse ve trene basılan tutarın 100 katında bir ceza öderler. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdemir saat ücretli işe alım yapacağını duyurdu Erdemir saat ücretli işe alım yapacağını duyurdu

otobüs-5

Cezalı duruma düşen Nejdet Bekiroğlu ise yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: "Geçen gün Zonguldak'tan gelen akrabamı otobüse bindirirken şoföre 'Misafirim var, kartımı onun için kullanabilir miyim?' diye sordum. Şoför herhangi bir tepki göstermedi ve ben de kartı okuttum, ardından otobüsten indim. Ancak 2 gün sonra 650 lira ceza geldiğini fark ettim. Burulaş'a gittim ve 'Senin gibi binlerce insan var' cevabını aldım. Benzer durumda olan vatandaşların kartlarını kendim gözlemledim. Kimse ücretsiz veya indirimli kartlarını başkalarına kullandırmasın" dedi.

nfsdhfvsd

Kaynak: İHA