Pendik Çamçeşme Mahallesi’nde bulunan ve eskiden market olarak kullanılan bir binanın yıkım çalışmaları devam ederken, iddiaya göre, çelik demirlerin kesildiği sırada çıkan kıvılcımlar, alanda bulunan izolasyon malzemelerine sıçradı. Kısa sürede tutuşan izolasyon malzemeleri, alevlere neden oldu. Yangın, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadan kontrol altına alındı.

Yangının Etkileri

Yangından yükselen siyah dumanlar, gökyüzünü kaplayarak görüntü kirliliğine yol açtı. Dumanlar, D-100 Karayolunda seyreden sürücülerin görüşünü de engelledi. Bazı sürücüler, yangını cep telefonlarıyla kaydetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Görgü Tanığı Anlattı

Yangının çıktığı binanın yakınında bulunan Cemal Bilici isimli vatandaş, yaşananları şöyle anlattı: “Daha önceden burası marketti. Buranın yıkımını yaparken ateş çıkmış. İtfaiye geldi, yangını söndürmeye çalışıyorlar. Polis de yolları kapattı. Ölü ya da yaralı yok ama içeride büyük bir hasar var.”

Kaynak: İHA