Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, araçlardaki çakar tertibatının sonradan usulsüz olarak eklendiğini tespit etti. Ekipler, araçlardaki çakar tertibatlarını sökerek araç sahiplerine idari para cezası uyguladı.

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmekten Adli Soruşturma Başlatıldı

Aydemir ve konvoydaki diğer sürücüler hakkında "Trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Muhtar Aydemir'den Savunma

Olayın ardından açıklama yapan Aydemir, konvoyun bir esnaf ziyaretinin ardından gerçekleştiğini ve çakarların kendisine ait olmadığını savundu. Aydemir, "Çakarlar konvoyda bulunan başka bir araçtaydı. Benim bilgim ve onayım olmadan kullanıldı. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Sahipsiz köpekleri site dışına çıkaranlara verilen ceza iptal edildi Sahipsiz köpekleri site dışına çıkaranlara verilen ceza iptal edildi

Mahalle Sakinleri Tepkili

Mahalle sakinleri ise muhtarın konvoy yapmasını ve çakar kullanmasını tepkiyle karşıladı. Sakinler, "Muhtarın görevi halka hizmet etmektir. Gösteriş yapmak değil" diye konuştu.

Sosyal Medyada Tepkiler

Olay sosyal medyada da büyük tepki topladı. Kullanıcılar, muhtarın konvoy yapmasını ve çakar kullanmasını "sorumsuzluk" ve "aymazlık" olarak nitelendirdi.

Soruşturma Devam Ediyor

Muhtar Aydemir ve konvoydaki diğer sürücüler hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA