Peugeot, elektrikli otomobil segmentindeki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak, PEUGEOT E-208 modelinde gerçekleştirdiği güncellemelerle sürücülere daha uzun bir elektrikli menzil ve gelişmiş performans sunacak modeliyle Türkiye'de olacak.

İşte, PEUGEOT E-208'in getirdiği yenilikler:

400 km menzile ulaşan sürüş

2021'in sonunda yapılan optimizasyonun ardından, PEUGEOT E-208'in elektrikli menzili %6,5 artırılarak 22 km daha uzatılmıştı. Şimdi ise yeni teknolojilerin entegrasyonuyla bu menzil %10,5 daha artırılarak yaklaşık 38 km'lik bir eklenmiş oldu.

Böylece WLTP döngüsünde ulaşılan 400 km'lik menzil, sürücülere daha uzun ve güvenli yolculuklar vaat ediyor.

Güçlü performans: 156 HP

Yenilenen elektromotor, 136 HP'den 156 HP'ye yükseltilerek PEUGEOT E-208'in performansını artırıyor. Yeni güç-aktarma sistemleri, sürücülere daha dinamik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

İlk hareketten itibaren üretilen 260 Nm tork, hızlı ve güçlü bir ivmelenmeyi mümkün kılıyor.

Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller

Şık  tasarım ve özel detaylar

PEUGEOT E-208'in makyajlanan tasarımı, sadece performansla değil aynı zamanda estetikle de ön plana çıkıyor. Özel tasarım detayları, markanın elektrikli modellere özgü çizgisini taşıyarak göz alıcı bir görünüm sunuyor.

Düşük enerji tüketimi

Yeni güç-aktarma sistemleri ve optimize edilmiş enerji yönetimi, PEUGEOT E-208'in ortalama enerji tüketimini oldukça düşük seviyelerde tutuyor. 100 km'de sadece 12 kWsa gibi ekonomik bir enerji tüketimiyle çevre dostu sürüş sağlanıyor.

PEUGEOT E-208, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye yollarında olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ