Amerikan Basketbol Ligi NBA’de playoff heyacanı dün sabaha karşı oynanan 4 maçla başladı. Günün ilk mücadelesi Philadelphia 76ers ile Brooklyn Nets arasında oynandı. İkinci çeyrekte itibaren oyunun kontrolünü ele alan Nets, karşılaşmadan 111-102 galip ayrılarak saha avantajını eline geçirdi.   D’Angelo Russell’ın 26 sayı ve 4 asistle Nets’e galibiyeti getiren isim olurken, Caris LeVert 23 sayılık bir katkı yaptı. Ev sahibi Philadelphia 76ers’da Jimmy Butler’ın 36 sayısı mağlubiyete engel olamadı. Diz sakatlığı nedeniyle bir süre oynayamayan Joel Embiid 22 sayıi ve 15 de ribaund aldı. Brooklyn Nets’e galibiyeti getiren etken dış atışlar oldu. Nets 11 üçlük isabet bulurken, Sixers sadece 3 isabetli üçlük bulabildi.   

Toronto son saniye üçlüğü ile yıkıldı

Gecenin en büyük sürprizini Orlando Magic yaptı. Kanada deplasmanında Toronto Raptors’u son saniye üçlüğü ile 104-101 yenen Magic gecenin bir diğer beklenmeyen skoruna imza attı. Son ana kadar çekişme içinde geçen karşılaşmada maçı getiren üçlüğü atan DJ Augustin 25 sayıyla Magic’in en skorer ismi oldu. 2012’den bu yana ilk kez playoff maçına çıkan Magic’te yedi oyuncu çift haneli skor yaptı. Raptors’da Kawhi Leonard 25 sayı, Pascal Siakam ise maçı 24 sayı ve 9 ribaund ile tamamladı. Toronto ekibinde hiç sayı kaydemeyen Kyle Lowry hayal kırıklığı yarattı.

Jokic’in triple double’ı kazanmaya yetmedi

Üst üste 22. sezon playofflara kalarak bu alanda bir rekor kıran San Antonio Spurs, Denver Nuggets’ı 101-96’lık skorla mağlup ederek deplasmanda kazanan bir diğer takım oldu. Spurs’da DeMar DeRozan’ın 18 sayı, 12 ribaund ve 6 asist ile maçın yıldızı olurken, son dakikalarda kritik bir top çalan Derrick White 16 sayı kaydetti. Nuggets’ta Nikola Jokic, 10 sayı, 14 asist ve 14 ribaund ile triple doluble yapmasına rağmen yenilgiye engel olamadı. İki takım daha önce 6 kez playoff serisinde karşılaşmış bunların beşinde turu geçen taraf Spurs olmuştu.

Curry rekor kırdı, son şampiyon rahat kazandı

İlk günün sahasında tek kazanan takımı Golden State Warriors oldu. Son şampiyon baştan sona üstün olduğu maçta Clippers’ı 121-104 yendi. 8 isabetli üçlükle 38 sayı atan Stephen Curry, 396. üçlük isabetiyle bu alandaki playoff rekorunu kırdı.  Draymond Green’in 17 sayı, 7 asist ve 7 ribaund ile galibiyete katkı yaparken, Kevin Durant de 23 sayı kaydetti. Los Angeles Clippers’ta ise Montrezl Harrell 26 sayı, Lou Williams ise 25 sayı ve 9 asist ile oynadı.