İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-15" operasyonlarıyla "Çetinler" adıyla bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sırasında, örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 109 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde İstanbul merkezli olarak Kocaeli, İzmir, Bursa, Samsun, Diyarbakır ve Erzincan illerinde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, "Mahzen-15" operasyonlarında, Özay Çetin ve Mert Çetin'in liderliğini yaptığı "Çetinler" adıyla bilinen organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyonlar sırasında örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 109 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Yakalanan şüphelilerin, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürmeye teşebbüs, silahla yaralama, işyeri kurşunlama ve yağma gibi suçları işlediklerinin tespit edildiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında 7 adet ruhsatsız tabanca, 4 kilogram metamfetamin, çeşitli miktarlarda esrar, bonzai, kokain ve uyuşturucu hap ile birlikte çok sayıda şarjör, fişek ve büyük miktarda Türk lirasına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "İstanbul Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Muhabir: SERTAÇ VİRANCIK