İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da 28 Mart 2024 ile 3 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen "MAHZEN-25" operasyonlarında, motosiklet üzerinden 12 işyerinin kurşunlanması olayına karıştığı belirlenen şahısların yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Bahçelievler, Zeytinburnu ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlükleri ile gerçekleştirilen operasyonlarda, söz konusu olaylara karıştığı belirlenen 11 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Saraçhane'de polise saldıranlar evlerinden tek tek alındı-İzle Saraçhane'de polise saldıranlar evlerinden tek tek alındı-İzle

Operasyon kapsamında ele geçirilen materyaller hakkında da bilgi veren Yerlikaya, 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet AK 47 uzun namlulu silah, 3 adet otomatik tabanca, 1 adet çalıntı motosiklet, 1 adet çelik yelek ve satışa hazır halde uyuşturucu madde gibi önemli delillere el konulduğunu aktardı.

Operasyonu başarıyla gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik eden Yerlikaya, "Şehirlerimizin huzurunu bozan ve iş yerlerine saldıran her türlü suç örgütünün üzerine kararlılıkla giderek, toplumumuzu güvenliğini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Adalet önünde herkes hesap verecek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ