İstanbul'da yapılan "MAHZEN-17" operasyonlarında, iddialara göre organize suç örgütünün liderliğini cezaevinde bulunan Ümit Değirmenci'nin yaptığı belirtilen örgüt başarılı bir şekilde çökertildi. Operasyonlar sırasında örgüt üyesi oldukları iddia edilen 40 şüpheli de yakalandı.

Operasyonla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Toplumun bilmesini isterim ki; suça bulaşan, halkın huzurunu kaçıran, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz.' mesajını verdi.

Suç dosyaları kabarık!

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, örgüt üyesi şüphelilerin kasten yaralama, uyuşturucu madde imal ve ticareti, nitelikli yağma, yasadışı silah ticareti, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarını işledikleri belirlendi.

Operasyonlar neticesinde; 23 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda fişek, telsiz ve çelik yeleğe el konuldu. Ayrıca, döviz ve Türk lirasına da el konuldu.

Bakan Yerlikaya'dan tebrik

Bakan Ali Yerlikaya operasyonu gerçekleştirenleri tebrik ettiği mesajında şunları dile getirdi; ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.''

Kaynak: HABER MERKEZİ