Kahramanmaraş merkezli olarak yürütülen "Mahzen-26" operasyonlarında, "Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında elebaşılığını Ahmet Canık'ın yaptığı çetenin faaliyetleri çökertildi.

Operasyonlar kapsamında elebaşlarından biri de dahil olmak üzere toplam 21 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 20'si tutuklanırken, 1'i hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

3 ilde FETÖ operasyonu: 4 gözaltı 3 ilde FETÖ operasyonu: 4 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer Milletimizin Bilmesini İsterim ki; suça bulaşanlara, huzurumuzu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz yummayacağız. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, organize suç örgütlerini etkisiz hale getirip, adaletin önüne çıkaracağız."

424 organize örgüt çökertildi

Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri belirlendi. Bu süreçte, 1 Haziran 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında toplam 424 organize suç örgütüne karşı 14 uluslararası, 38 ulusal, 69 bölgesel ve 303 yerel operasyon gerçekleştirilerek çökertildi.

Uyuşturucu ele geçirildi

Operasyonlar neticesinde, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ile birlikte muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap gibi uyuşturucu maddelere el konuldu. Ayrıca, çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatı da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya sözlerini şöyle sonlandırdı: "Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

Kaynak: HABER MERKEZİ