Porsche, 2018 model Panamera Turbo Sport Turismo'nun üretimini sonlandırdı. Panamera Sport Turismo, hatchback gövde tipine sahip olsada station wagon olarak adlandırılıyordu.

motor1.com'un haberine göre; Ancak Porsche yetkilisi, D segmentindeki ana hedef olan Çin ve ABD pazarlarında Sport Turismo'nun çok düşük satış rakamlarına sahip olduğunu belirtti ve bu nedenle üretimin sonlandırıldığını açıkladı.

29 milyon TL'lik Rolls-Royce'a Türkiye'den 110 kişilik sıra 29 milyon TL'lik Rolls-Royce'a Türkiye'den 110 kişilik sıra

porche-6

Panamera'nın satış verileri, gövde tiplerinin tamamını içeriyordu, bu nedenle müşteriler bu durumdan haberdar değildi. Ancak Sport Turismo'nun pazar payının %10'un altında olduğu belirlendi.

Bu nedenle, Porsche'nin Sport Turismo üretimini durdurma kararı, mevcut verilere dayanılarak alındı.

Panamera, yalnızca sedan gövde tipi ve daha uzun aks aralığına sahip Executive versiyonuyla piyasada olacak. Bu model, içten yanmalı motor taşıyan son nesil Panamera olacak ve 4 farklı şarj edilebilir hibrit seçeneği sunuyor. Tam elektrikli bir Panamera'nın henüz planlanmadığı, zira Taycan modeliyle benzer özelliklere sahip olması bekleniyor.

Sport Turismo sevenler için alternatifler arasında, Panamera yerine Taycan'a geçiş yapmak veya Audi RS6 Avant, BMW M3 Touring ve M5 Touring gibi güçlü station wagon modellerine yönelmek gibi seçenekler bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ