Abdıldacan Akmetaliyev, 1980 yılında Sovyetler Birliği zamanında “Cengiz Aytmatov ve Türk Dünyası” adlı doktora çalışması yaptığını ve bu vesileyle Cengiz Aytmatov ile 1980'de başlayan dostluğunun 2008'e kadar devam ettiğini belirtti.

Sakız denmişti: "İkram edilen şekerlemeyi geri çevirmeyen emniyet müdürü nezaketen aldı" Sakız denmişti: "İkram edilen şekerlemeyi geri çevirmeyen emniyet müdürü nezaketen aldı"

Cengiz Aytmatov'un 28 yıl boyunca hep yanında olduğunu ifade eden Akmetaliyev, ondan sonra ona yakın seviyede başka bir edebiyatçının Kırgızistan'da yetişmediğini vurgularken Cengiz Aytmatov'un özellikle Manas Destanı ve Kırgız halk kültüründen çok faydalandığını ama başta Türk ve Moğol tarihi olmak üzere bütün dünya kültürünü de ihmal etmediğini hatırlattı.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 22.43.42

Recep İncecik de ziyarette yaptığı açıklamada, "Abdıldacan Ahmetaliyev'in ziyaretinden çok memnun oldum. Atayurttan Türkiye'ye böyle anlamlı ziyaretlerin artarak devam etmesini diliyorum. Hocamıza, vesile olan Dr Mustafa Yılmaz'a ve kıymetli hocalarım Mehmet Nuri Yardım ve Recep Çelik'e eşlik ettikleri için çok teşekkür ederim." dedi.

Muhabir: NURCAN GÖKÇE